top of page
hand-met-blokken-header1_edited_edited.jpg

Doelstellingen en Visie

Algemene doelstelling

Het centrale doel van Kinderdagverblijf 't Gouden Hartje is de kinderen een veilige leefomgeving bieden waarin zij zich met plezier kunnen ontwikkelen. Voor kinderen is het kinderdagverblijf een plaats om elkaar te ontmoeten, te leren kennen, met elkaar te spelen, te eten en te slapen. Het is daarom belangrijk dat de kinderen zich thuis kunnen voelen.

 

Visie

De visie van Kinderdagverblijf 't Gouden Hartje betreffende de ontwikkeling van kinderen, is de kinderen in hun normen en waarden te laten en ze te respecteren in hun ontwikkeling. Dit wordt gedaan door de kinderen aandacht, liefde en veiligheid te bieden. Ieder kind moet zich op zijn eigen manier en tempo kunnen ontwikkelen. Ieder kind is uniek en moet de kans krijgen om zijn eigen mogelijkheden en ‘kunnen’ te ontdekken.

Als kinderdagverblijf vinden wij het belangrijk dat we een warme, veilige, vertrouwde en geborgen ruimte kunnen bieden aan de kinderen. Er moet aandacht zijn voor ieder kind en ieder kind hoort zich veilig en geborgen te voelen. Wij spelen een grote rol in het opvoeden van de kinderen en daarom respecteren wij de wensen en behoeftes van de ouders. We willen er voor zorgen dat het thuisgevoel zoveel mogelijk terugkomt op het kinderdagverblijf, zodat de kinderen zich op hun gemak kunnen voelen. Daarbij spelen rust en regelmaat uiteraard een belangrijke rol.                      

We proberen ten alle tijden actief te luisteren naar het kind. Dat houdt in dat we niet met een half oor luisteren, maar juist direct reageren op het kind als hierom wordt gevraagd. Het kind zal zich serieus genomen voelen en dat schept vertrouwen. Vertrouwen is een belangrijk gegeven dat niet mag ontbreken binnen het kinderdagverblijf. 

Indeling van de ruimte

Kinderdagverblijf 't Gouden Hartje is een knusse en huiselijke ruimte waarin uw kind de mogelijkheid krijgt om zichzelf te ontplooien. De ruimte is in verschillende speelhoeken ingericht en bevat ook een slaap- en rustruimte, waarin de kinderen hun dutje kunnen doen. Er is ook een buiten ruimte te vinden waar de kinderen in openlucht kunnen spelen en bewegen..

doelstellingen.png
bottom of page