top of page
hand-met-blokken-header1_edited_edited.jpg

Eten en drinken

Samen eten en drinken

Voeding is een van de belangrijkste elementen binnen Kinderdagverblijf 't Gouden Hartje. 

Het Gouden Hartje biedt de hele dag door verantwoorde hapjes en drankjes, 's Middags bieden we een warme maaltijd zoals rijst met kip en groenten, aardappelpuree met spinazie en gehaktballen, macaroni met gehakt , couscous met groente, rijst met vis en groenten.

BSO-kinderen krijgen ook een warme maaltijd in de vakantie. Als tussendoortjes geven we de kinderen crackers met smeerkaas, jam, vleeswaren, rijstwafels, soepstengels, volkorenkoekjes, yoghurt en fruit. De kinderen drinken water, afgekoelde thee en melk.

Kinderen van 1,5 jaar krijgen bij ons de voeding in partjes gesneden. Hierbij wordt uiteraard begeleiding gegeven door de leidsters. Wij vragen bij de intake naar bijzonderheden, zoals geloofsovertuiging. Het kan voorkomen dat een kind halal of koosjer voeding moet krijgen.

Kinderen worden vanaf tweejarige leeftijd gestimuleerd zelf boterhammen te smeren. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de grove motoriek. Hierbij wordt elk kind voorzien van eigen bestek, drinkbeker en bordje.

eten.png
bottom of page